Een foto met een verhaal(tje)

geplaatst in: Blog | 0

Soms maak je een foto waar je helemaal tevreden over bent. Dit is voor mij zo’n foto.

Vorig weekend bezocht ik Museum Kunstpalast in Düsseldorf. Vanuit de parkeergarage loop je over een rode loper het museum in. Dat wil zeggen: je loopt zo de garderobe op de onderste verdieping binnen. Een strakke, witte, geometrische ruimte. En die was ook nog eens compleet leeg.

Met de jas nog aan begon ik gelijk te fotograferen. Wat een prachtig lijnenspel. En wat een geluk dat er niemand was. De vorm van de balie corresponderend met de ramen in het plafond. Oh, en al die nummertjes keurig aan de haakjes. Ik kreeg er bijzonder goede zin van. Een kwartiertje probeerde ik verschillende kaders uit en varieerde ik wat met de scherptediepte.

Toen zag ik het ineens… Achterin hing een kleerhanger. Hoe had ik dat kunnen missen! Een sprintje was snel getrokken. Afdrukken en klaar. Dit had de foto nodig. Een zwarte plastic klerenhanger om het strakke stramien te doorbreken. En, ik had nu ook een verhaaltje: eenzame hanger wacht op drukkere tijden.