Openingszin

geplaatst in: Blog | 0

Het inleveren van teksten bij een opdrachtgever is altijd een spannend moment. Herkent de persoon of organisatie zich goed in het verhaal, heb ik de kern te pakken en blijven de stukjes  overeind waarin ik iets meer vrijheid nam? Een paar weken geleden zat ik weer in spanning toen ik mijn teksten bij organisatieontwikkelaar Mark Hut aanleverde. De eerste zin van mijn tekst was namelijk: ‘Als manager streef ik ernaar mezelf overbodig te maken.’

Dat vond ik nogal een binnenvaller. Ik was dan ook benieuwd of hier een rode streep doorheen zou gaan of dat het door de keuring zou komen. Het was een letterlijk citaat. Maar zet je dit als net gestarte zelfstandige op de homepage van je website? Het klonk bijna als antireclame. Toch had ik er wel vertrouwen in. Omdat ik, in de korte tijd dat ik hem leerde kennen, merkte dat dit echt zijn overtuiging is.

En het is niet alleen zijn overtuiging; hij handelt er ook naar. Mark gaf zijn vaste baan als directeur bij een woningcorporatie op toen hij zag dat de mensen het verder wel zonder hem afkonden. Mark is namelijk het type manager dat vertrouwt op de kracht, kennis en kunde van zijn collega’s. Een manager die ziet dat de oude manieren van leiding geven eerder remmen dan stimuleren. Maar zou hij mij ook zoveel ruimte geven?

 

Ik drukte op ‘verstuur’ en wachtte af…

Wil je weten wat het geworden is? Kijk dan op www.ruimtegeven.nl

 

PS De foto’s maakte ik ook 🙂