Eenzame hanger in garderobe

Een blog over de gelukzaligmakende flow waarin je als fotograaf kan verkeren als je alles in ene keer op zijn plaats valt.

Soms maak je een foto waar je helemaal tevreden over bent. Dit is voor mij zo’n foto. Zo bezocht ik ooit Museum Kunstpalast in Düsseldorf. Vanuit de parkeergarage loopje over een rode loper het museum in. Dat wil zeggen: je loopt zo de garderobe op de onderste verdieping binnen. Een strakke, witte, geometrische ruimte. En die was ook nog eens compleet leeg.

Met de jas nog aan begon ik gelijk te fotograferen. Wat een prachtig lijnenspel. En wat een geluk dat er niemand was. De vorm van de balie corresponderend met de ramen in het plafond. Oh, en al die nummertjes keurig aan de haakjes. Ik raakte in een gelukzaligmakende flow. Met als gevolg: bijzonder goede zin!

Een kwartiertje probeerde ik verschillende kaders uit en varieerde ik wat met de scherptediepte. Toen zag ik het ineens… Achterin hing een kleerhanger. Hoe had ik dat kunnen missen! Een sprintje was snel getrokken. Afdrukken en klaar.

Dit had de foto nodig. Een zwarte plastic klerenhanger om het strakke stramien te doorbreken. En, ik had nu ook een haakje voor een verhaaltje: eenzame hanger wacht op drukkere tijden.

Interesse in deze foto? Neem dan even contact met mij op.